Thursday, March 26, 2009

never forget

saye da nk dekat 1 tahun lebih kat mayduct ni...saye suke keje kat sini coz kat sini la tempat yg membenarkan sy cari mkn utk menyara kehidupan seharian sye...dulu time sy msuk keje di mayduct.sy x tahu haper langsung pasal busduct..mender la busduct tu..heheeh skg syep da tahu..heheh...bermula dr dept project hingga la ditukar ke another dept.Dept project best jugak sbb sy kene ngadap semua segala jenis dwg n email2 dr customer,order2...haaha..kene soal jwb ngan customer..kene marah..kiter mrh balik..heheh..pengalaman yg best gitu...stayback sampe ke mlm walaupun x de claim OT duk ngadap drawing yg berbagai2 warna..kabur matu biru ku ini..hehehe...tp x per... i love this job....now saye da ditukarkan ke dept lain...kene gi buat dept R&D.sy kene buat cadcam,sort BOQ n mcm2 la..best jugak dept ni...but kene ingt 2 la..dept ni senang ker NCR...tu mende yg paling sayep takut..nanti susah nk jwb ngan bos...takut..seram.....
ni saye nk citer pengalaman di buang kerja ...Petang tu ofismate syep di panggil GM ke bilik conference room.kat situ dia dpt surat berhenti kerja coz dia tlh buat byk kerugiaan kat mayduct.pas dia kuar dr bilik tu..dia tunjukkan surat tu kat syep...time tu syer sgt la sedih pikir kan sy da x de kawan lam mayduct ni.taw jer la..sy sorang jer malay girl kat sini...time tu sy x kene panggil lagi..heheh...duk lam half an hour tibalah giliran sy...agak menggigil la jugak masuk lam bilik tu..sbb saye rase sy pun akan buang kerja..tp saye buat muka toya..x de ape lagi sy leh buat time tu...baru keje 3 bln da kene buang..agak sedih ya Amat la...saye trima dgn redha..x sempat nk konfirm n naik gaji lagi,awal2 lagi da di buang.sy tanyer GM tu...

" saye kejer teruk ker slama ni yg menyebabkan u all fired me?"
lalu GM tu dok jawab.......

" mayduct hadapi masalah kewangan skg...so mayduct mahu menutup department u"..........

i tersenyap...

GM tu ckp lgi..i know u pekerja yg bgs..tp we all terpakse..hope u understand...hati time tu tgh meracau2..so i terpakse terime surat diberhentikan keja...sgt sedih pada mase itu..hanye tuhan saje yg tahu...pikir jgak..sape yg nk byr kete,umh ,belanja seharian....keje lain pun x mintak lagi...
hemmmmm....takut memikirkan balik...time saye di buang keje tu..ade ramai lgi yg buang...dept acc,shipping,HR.... ramai jgk la..nk dkt 8 ke 10 org la..saye antara yg paling baru keje kat situ..ehhhe...

nk dekat seminggu sy duk guling2 kat umh..x taw ape nk buat..isi borang keje sana sini mcm org giler..tetibe sy dpt satu panggilan dr HR mayduct tu...dia tanye saye..da keje ke blum..sy ckp la belum....heeehe..pagi time tu..x bgn tdo lagi...ngan mamai2 nyer..hehehe...dia ckp mayduct suruh sy dtg balik keje kat mayduct.sy pun pelik..haritu buang sy..tetibe nk kene keje balik.pastu dia ckp bos nk bincang.tgh haritu saye pun pi la mayduct balik..bincang punya la binccang so saye bersetuju keje balik kat situ..malu gak nk masuk kje...hehe...ye lakan..hehhegaji sy pun dorang adjust sket..demand la..syukur la..sampe skg la sy still lagi kat mayduct...ade jgk try cari job lain..backup..kut2 dibuang lagi kan....ni la perkara yg paling sy takut.....




hhohoho..loceng da bunyi..menandakan waktu lunch da abes...
sayep sambung keje dulu..nanti2 kiter story ya....


da.a....

3 comments:

b said...

yerp...cian

Rave Master said...

Dont worry, you are the best and hardworking. If want to "Buang" lagi, i am sure you not the 1st one to Kanal...haha

myma said...

if they fired u, mereka yg rugi...